iPhone 6 zorgt voor record voor Apple

iPhone 6

De iPhone 6 heeft Apple een nieuw record bezorgt, in het vierde kwartaal werden er maar liefst 73 miljoen iPhones verkocht. Het eerdere record van 51 miljoen verkochte iPhones is hiermee dus flink verbroken, dit aantal werd in het vierde kwartaal van 2013 behaald, dit weet Apple-analist Ming-Chi Kuo te melden. Deze cijfers zijn dus nog niet door Apple bevestigd.

iPhone 6 zorgt voor record

De iPhone 6 ging in het vierde kwartaal 42 miljoen keer over de toonbank tegenover 16 miljoen exemplaren van de iPhone 6 Plus. De oudere iPhone modellen werden nog 15 miljoen keer verkocht. Voor het eerste kwartaal van 2015 voorspelt Ming-Chi Kuo dat Apple 61 miljoen smartphones gaat verkopen. Vorig jaar lag dit aantal nog op 43,7 miljoen en in 2013 verkocht Apple 37,4 miljoen iPhones in het eerste kwartaal.

De iPhone 6 is dus een stuk populairder dan de iPhone 6 Plus dit zou mede te danken zijn aan de afmeting van de iPhone 6, de consument vind de iPhone 6 Plus toch net een slag te groot en wat ook mee zou spelen is de prijs van de iPhone 6 en het feit dat de iPhone 6 Plus in het begin moeilijk leverbaar was.

iPhone 7

Het kopen van de iPhone 6 blijft dus enorm populair. Er gaan inmiddels geruchten dat Apple in de lente van dit jaar al komt met de iPhone 6s en dat in het najaar de iPhone 7 al in de winkels komt te liggen. Apple zou hiermee de traditie verbreken om één iPhone per jaar uit te brengen dit zou komen doordat de concurrentie ook veel eerder komt met nieuwe modellen van hun smartphones. Apple zou dus niet kunnen achter blijven.

Mocht Apple inderdaad over 2 maanden met de iPhone 6s komen dan zullen de iPhone 6 prijzen mogelijk gaan dalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *