iPhone 6 duwt marktaandeel Apple omhoog

iPhone 6

iPhone 6 enorm populair

De iPhone 6 is ontzettend populair in Europa. Het marktaandeel van Apple is hierdoor ook flink toegenomen. In het Verenigd Koninkrijk heeft Apple met de iPhone 6 inmiddels een record in handen, 39,5 procent van alle smartphone verkopen is daar een iPhone.

iPhone 6 zorgt ook voor hoger iOS aandeel

De groei is te danken aan de iPhone 6 welke vanaf september in de winkels ligt. Doordat het kopen van de iPhone 6 zo populair is, is ook het aandeel van iOS omhoog gegaan, inmiddels gebruikt 20,7 procent van de Europeanen iOS op zijn smartphone. Dat is een groei van 5,7 procent, Android blijft met 69,4 procent nog steeds marktleider maar het aandeel van dit besturingsysteem is wel 2,5 procent gekrompen.

In Engeland had 86 procent van de iPhone 6 kopers eerder ook al een iPhone en 5 procent had voordat ze een iPhone 6 gingen kopen een Samsung telefoon.

Bij het onderzoek welke werd uitgevoerd door Kantar werden de vijf grootste economische markten bekeken namelijk: Duitsland, Frankrijk, Groot-Britannië, Italië en Spanje. De onderzoekers hebben de cijfers over het laatste kwartaal genomen voor dit onderzoek.

iPhone 6 kopen in Nederland

Het onderzoek is zoals we hier boven beschreven in vijf landen in Europa uitgevoerd, maar de iPhone 6 kopen is in Nederland net zo populair. De iPhone 6 gaat ook veel vaker over de toonbank dan zijn grotere broer, de iPhone 6 Plus. Ook in Australië en de VS steeg het aandeel Apple maar minder snel dan in Europa (respectievelijk 5,4 en 0,7 procent), in China is het marktaandeel inmiddels 15,7 procent. Wat precies het marktaandeel van de iPhone 6 in Nederland en België is, is niet bekend gemaakt.

De voornaamste reden dat de iPhone 6 zo populair is, is dat de iPhone 6 een 4,7-inch scherm heeft, de 4G mogelijkheid en het moderne design. Ruim 30 procent van de iPhone 6 kopers koopt de nieuwe iPhone bij Apple zelf.

iPhone 6 abonnementen

Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *