iPhone 6 vs Galaxy s5

Het verschil tussen de iPhone 6 en de Galaxy s5

Het grootste verschil van de toestellen van Apple en Samsung zit hem in eerste instantie in de prijs. De iPhone is gemiddeld 50% duurder dan een Samsung-toestel. Samsung toestellen bestaan er in verschillende soorten en maten, van de iPhone is er maar één toestel in verschillende versies beschikbaar. We vergelijken in dit artikel de Samsung Galaxy S5 met de Apple iPhone 6.

Design of waterbestendig

Het ontwerp van de iPhone 6 en Samsung Galaxy S5 scheelt flink van elkaar, het grootste verschil zit hem op het eerste oog in de grootte. Het nieuwste toestel van Samsung is groter, dikker en breder dan de iPhone 6. De iPhone 6 is kleiner en met zijn 129 gram ook lichter dan de Samsung Galaxy S5. De iPhone 6 heeft op het eerste oog een luxere uitstraling, er is namelijk gebruik gemaakt van aluminium en glas. Samsung heeft gekozen voor meer plastic en verschilt daardoor flink van het design en gevoel dat je van een iPhone krijgt. Het grote voordeel van de Samsuing Galaxy S5 is dat deze waterbestendig is en aangezien veel toestellen door een plons in de wc kapot gaan, is dit zeker geen overbodige luxe.

De beste camera

De iPhone 6 en Samsung Galaxy S5 hebben allebei een camera van hoge kwaliteit. De camera’s kunnen filmen en foto’s maken in hoge kwaliteit en de iPhone doet daar nog een schepje bovenop gezien de resolutie waarin je beelden kunt opnemen. De iPhone 6 beschikt daarnaast over hoogwaardige stabilisatie, waardoor de kans klein is dat jouw foto bewogen is. De Samsung Galaxy S5 kan een foto maken met meer pixels, maar in de praktijk zie je hier weinig van terug. De iPhone is wat betreft de camera dus iets in het voordeel, maar uiteindelijk zijn de verschillen klein en ontlopen de iPhone 6 en Samsung Galaxy S5 elkaar nauwelijks als het gaat om de kwaliteit van foto’s en video.

Android en iOS

Android en iOS zijn beide moderne besturingssystemen van de hoogste kwaliteit. Via Android en iOS kun je een diversiteit aan apps downloaden, wat op andere besturingssystemen niet mogelijk is. Android is van Google, waardoor de platformen van Google uitstekend toegankelijk zijn via Android. iOS loopt volgens veel gebruikers iets soepeler, maar de meeste toepassingen lijken erg op elkaar. Multitasken is via beide platformen mogelijk, via de iPhone 6 kun je iets meer instellingen wijzigen, via Android zijn er over het algemeen meer apps beschikbaar en qua nieuwe technieken is Samsung iets experimenteler bezig. Al met al zijn zowel Android als iOS uitstekende besturingssystemen en is het ook op dit vlak een kwestie van smaak en gevoel.

Conclusie: Galaxy S5 in vergelijking met de iPhone 6

Afhankelijk van jouw specifieke behoeftes is de iPhone 6 of de Galaxy S5 een betere optie. De prijs is het grootste verschil tussen de iPhone 6 en de Galaxy S5. Over het algemeen zijn alle specifieke eigenschappen bij de iPhone 6 iets beter dan bij de Galaxy S5, maar het ontloopt elkaar nauwelijks. Vind je het belangrijk dat jouw toestel waterbestendig is? Kies dan voor Galaxy S5. Als je gevoelig bent voor het design van Apple, is dat jouw ideale toestel. Gebruik je andere producten van Apple, mogelijk kan dat jouw keuze ook beïnvloeden. De producten van Apple werken feilloos met elkaar samen, voor veel mensen is dit een reden om voor de iPhone te kiezen.

Werk je al met Android of met iOS? Dan is de overstap naar een ander besturingssysteem vrij groot, op dit moment moet je de specifieke onderdelen van de software opnieuw leren kennen. Ben je bereid om een overstap te maken of kies je liever voor een besturingssysteem dat je al gewend bent? Een iPhone of Samsung Galaxy kun je los of met een abonnement kopen, de meeste gebruikers kiezen voor een abonnement. Verschillende websites bieden abonnementen voor één van de twee toestellen aan, check Belsimpel of een andere website om een abonnement te kiezen dat bij je past.

iPhone of Samsung met een abonnement

Zoek je een iPhone of Samsung in combinatie met een abonnement? Abonnementen bestaan er in verschillende soorten en maten. Kies eerst welk toestel bij je past, bepaal jouw bel/sms gedrag, schat in hoeveel gigabyte internet je maandelijks verbruikt en bepaal hoelang je jouw abonnement wilt laten lopen.

Vergeet ook niet dat er legio kortingscodes voor abonnementen bestaan, zo kun je in één keer veel geld besparen. Belsimpel biedt bijvoorbeeld al aanstekelijke kortingen, maar het kan dus nog goedkoper! Via Bespaardeals.nl heb ik een verzameling van kortingscodes gevonden, alle kortingscodes van Belsimpel staan hier eenvoudig gesorteerd.

iPhone 6 abonnementen

Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *