Apps crashen minder vaak in iOS 8

Apps crashen minder vaak in iOS 8

Inmiddels is iOS 8 alweer 6 weken beschikbaar en het blijkt dat apps 25 procent minder crashen dan in de voorgaande versie van iOS. Dit is te danken aan het feit dat ontwikkelaars hun apps hebben aangepast aan de nieuwe API’s en de nieuwe updates van iOS 8, dit heeft Crittercism laten weten. Crittercism analyseerden ongeveer 20.000 apps welke gebruik maakte van de software van dit bedrijf, onder deze apps zitten grote namen als eBay, Groupon, Netflix, PayPal en Yahoo.

iPhone 6 aanbiedingen

De software van Crittercism kan achterhalen hoe vaak een app crasht en wat daar de reden van is, zo was te zien dat op 22 september nog 3,6 procent van de apps crashte en eind oktober was dat nog maar 2,6 procent. Dit positieve resultaat is ook mede te danken aan iOS 8.1 de eerste grote update van iOS 8, in deze update werden verschillende bugs verholpen. Op devices welke alleen op iOS 8.1 draaide, crashte slechts 2,15% van de apps. Een andere reden dat de apps minder crashen is omdat steeds meer mensen een iPhone 6 of iPhone 6 Plus kopen, deze smartphones zijn geoptimaliseerd voor iOS 8. Deze nieuwe iPhones vervangen de oudere toestellen welke gevoeliger zijn voor crashende apps, aan het einde van oktober draaide al 48% van alle iDevices op iOS 8. Al zit in dit percentage nog enig verschil als we de verschillende bedrijven moeten geloven, Apple laat weten dat inmiddels 52 procent op iOS 8 draait en andere bedrijven hebben weer andere cijfers laten zien.

Maar doordat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus ongelofelijk goed verkopen zullen de aantallen gebruikers welke iOS 8 gebruiken ook alleen maar toenemen, iOS 8 staat namelijk standaard al geïnstalleerd als je een iPhone 6 of iPhone 6 Plus kopen gaat.

iPhone 6 gratis bij een abonnement

iPhone 6 abonnementen

Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *