Apple wil NFC-chip in iPhone 6 meer benutten

NFC-chip voor meer doeleinden te gebruiken

Apple is van plan om de NFC-chip welke zit in de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus voor meer doeleinden te gaan gebruiken dan alleen voor de betaaldienst Apple-Pay. Apple zoekt naar meer mogelijkheden om de ingebouwde NFC-chip in te gaan zetten, er wordt gedacht aan toegangspasjes en vervoersbewijzen. Apple zou al in gesprek zijn met verschillende partijen.

iPhone 6 aanbiedingen

Apple zou in gesprek zijn met HID Global en Cubic deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor toegangspasjes voor gebouwen en ticketsystemen voor het openbaar vervoer. De iPhone 6 zou op deze manier de Clipper-kaart kunnen vervangen dit is een soort ov-kaart welke in San Francisco wordt gebruikt, hierbij wordt al de NFC-technologie gebruikt. Het is dus mogelijk om straks als alle gesprekken tussen Apple en de verschillende bedrijven positief uitpakken dat je met je iPhone 6 (Plus) in en uitcheckt in de metro.

Met de NFC-chip zijn nog vele toepassingen mogelijk, Apple heeft nog niet naar buiten gebracht waar we dan aan moeten denken maar één ding is wel duidelijk we gaan nog veel gebruik maken van de NFC-chip in combinatie met de nieuwe iPhones. De Apple Watch welke in de lente van 2015 in de winkels komt te liggen zou ook een NFC-chip krijgen.

iPhone 6 gratis bij een abonnement

iPhone 6 abonnementen

Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *