Productie iPhone 6 Plus omhoog

iPhone 6 Plus productie opgeschroefd

De vraag naar de iPhone 6 Plus blijkt vele malen groter dan vooraf was ingeschat, zo weten Chinese bronnen te melden. Foxconn heeft de productie van de iPhone 6 Plus al opgevoerd, eerder leek het erop dat er meer vraag naar de iPhone 6 was, dit kwam mede door de kleine voorraad van de iPhone 6 Plus. Digitimes laat weten dat de iPhone 6 Plus verkopen verrassend hoog zullen uitvallen, het aandeel van de iPhone 6 Plus zal waarschijnlijk op 60 procent uitkomen.

Die schattingen zijn gebaseerd op aantallen analoge geïntegreerde circuits (IC’s) die bij Foxconn en Pegatron worden aangeleverd. Pegatron produceert de iPhone 6 en Foxconn de grotere iPhone 6 Plus. De eerste weken liepen de verkopen nog gelijk op maar inmiddels krijgt Foxconn meer onderdelen aangeleverd. Bendgate heeft geen invloed op de keuze van de consument, Foxconn produceert nu al meer dan eerder was afgesproken met Apple.

Minder iPad’s meer iPhone 6 Plus verkopen

Wat we straks wel gaan zien is dat er minder iPad mini’s verkocht gaan worden, dit komt doordat de iPhone 6 Plus een groot scherm heeft en de consument zou naast de 5,5-inch iPhone niet nog eens een iPad mini gaan kopen. Dit is overigens niet slecht voor de cijfers van Apple, de iPhone is namelijk het bestverkopende product van het bedrijf uit Cupertino en een iPhone wordt eerder vervangen dan een iPad. Alleen bestaat het risico dat de consument straks helemaal geen iPad’s meer gaat kopen en de iPhone overal voor gaat gebruiken.

Vanaf 17 oktober zal de iPhone 6 (Plus) ook te koop zijn in China, er zijn al 2 miljoen bestellingen binnen. De iPhone 6 (Plus) kopen kan in China vanaf RMB 5.288, omgerekend 681 euro.

iPhone 6 gratis bij een abonnement

iPhone 6 abonnementen

Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *