Douane China heeft handen vol aan iPhone 6 smokkelaars

iPhone 6

iPhone 6 smokkelen

De douane in China heeft het er maar druk mee, iPhone 6 smokkelaars. En dan te bedenken dat de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus in China gemaakt worden. De iPhone 6 kopen kan nog niet in China maar wel in het nabijgelegen Hong Kong. Afgelopen weekend werd een smokkelaar aangehouden die 67 nieuwe iPhones in zijn auto had liggen.

De iPhone 6 toestellen worden via de weg, het water en de lucht China in gesmokkeld. De iPhones komen ook via Frankrijk en de Verenigde Staten China binnen, vorige week is er een boot aangehouden waar al 286 iPhones in lagen, deze boot was op weg naar China.

En ook op de luchthaven van Shanghai werden al 831 iPhones 6 telefoons onderschept die niet waren aangegeven door reizigers.

iPhone 6 op de zwarte markt

Op de zwarte markt kost een iPhone 6 inmiddels 1000 dollar, dit is dan nog het goedkoopste model, dit is 350 dollar meer dan dat je voor hetzelfde toestel betaald in de VS. Op het illegaal exporteren van goederen staat in Hong Kong een maximumstraf van 2 miljoen dollar boete en zeven jaar gevangenisstraf. Ondanks dat zijn er toch nog smokkelaars die de gok nemen.

iPhone 6 kopen in China

In China zal de iPhone 6 op 17 oktober verkocht gaan worden, een pre-order plaatsen kan in de week van 10 oktober. In Nederland is de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus vanaf 26 september te koop en inmiddels zijn de meeste modellen dan ook al helemaal uitverkocht, eerder gebeurde dit ook al in de Verenigde Staten waar een verkoop-record werd gehaald. Apple verkocht het eerste weekend 4 miljoen iPhone6-toestellen, nog niet eerder gingen er zoveel smartphones van Apple over de toonbank in zo een korte periode.

iPhone 6 bestellen in Nederland

iPhone 6 aanbiedingen

iPhone 6 abonnementen

Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *