Waarom de iPhone 6 kopen ?

iPhone 6 prijs

Waarom de iPhone 6 kopen ?

Met nog 5 dagen te gaan is het aftellen nu echt begonnen ? Ga jij de iPhone 6 kopen en waarom zou jij de iPhone 6 willen kopen ? Wil jij gewoon altijd de nieuwste iPhone aanschaffen of loopt je abonnement af en mag je van je telecomprovider een nieuw toestel uitzoeken ? Er zijn genoeg redenen te bedenken om de nieuwe iPhone 6 te kopen maar je kunt ook wachten tot je de iPhone 7 kopen kunt.

Het formaat

iPhone 6 kopenDe iPhone 6 zal een stuk groter zijn dan dat we tot nu toe gewend waren van Apple, de huidige iPhone’s zijn nog 4-inch en als we kijken naar de concurrentie dan is dit toch wel iets aan de kleine kant al heeft een 4-inch smartphone ook wel weer zijn voordelen, hij is namelijk makkelijker mee te nemen in je broekzak. Met een formaat van 4,7-inch is de kleinste iPhone 6 al een behoorlijk stuk groter en dan hebben we het nog niet eens over de grotere versie deze is namelijk 5,5-inch en deze zal mogelijk iPhone 6L genoemd gaan worden. Er was de laatste jaren veel vraag naar een grotere iPhone dus hier heeft Apple met de komst van de nieuwe iPhone gehoor aan gegeven.

Het display

Een reden om de iPhone 6 te gaan kopen kan het display zijn, deze is niet alleen een stuk groter geworden maar tevens gemaakt van saffierglas. En saffier heeft als kenmerk dat het erg sterk en krasbestendig is, al moeten we er wel bij zeggen dat je evengoed voorzichtig moet zijn want verschillende video’s hebben al aangetoond dat ook het saffierglas niet helemaal ongeschonden uit de verschillende tests is gekomen. Maar feit is wel dat het een heel stuk sterker is dan het glas wat nu nog gebruikt voor de meeste smartphones.

Resolutie iPhone 6
De resolutie van de 4,7 inch iPhone 6 zal 1334 x 750 pixels worden in plaats van de huidige 1136 x 667 pixels. De pixeldichtheid blijft hetzelfde als van de iPhone 5s.

De snelheid

Een sterk punt van de iPhone is altijd geweest dat ze erg snel zijn, ook de iPhone 6 zal weer sneller worden dan de iPhone 5s. Apple heeft namelijk weer een nieuwe processor ontwikkeld met de naam A8 en deze is weer sneller dan de A7-processor. Net zoals de iPhone 5s heeft ook de iPhone 6 weer een chip welke de bewegingsgegevens van de iPhone-gebruiker kan vastleggen, dit is ideaal voor de vele fitness en gezondheids-apps die er inmiddels te gebruiken zijn. Deze chip heeft Apple ook vernieuwd, het was de M7-chip en nu krijgen we de M8-chip, deze werkt ook weer sneller en is net als de A8-chip energiezuiniger. Het voordeel van een aparte chip welke de bewegingen vast kan leggen, is dat de hoofdprocessor van de iPhone wordt gespaard en dus zal deze een stuk minder energie gaan verbruiken dit resulteert dat je langer met een vol geladen accu kunt doen.

Betere camera

iPhone 6 cameraTegenwoordig wordt de iPhone steeds meer gebruikt om foto’s en video’s mee te maken, waar we vroeger als we op vakantie gingen een aparte fotocamera en een videocamera mee namen hebben we nu één apparaat waarmee we dit doen en de kwaliteit doet in veel gevallen ook niet onder. Apple zal de camera van de iPhone 6 nog verder perfectioneren, zo zal er een optische beeldstabilisatie worden toegevoegd deze onderdrukt trillingen en bewegingen tijdens het maken van een foto zodat deze scherper wordt. Mogelijk dat alleen de 5,5-inch variant deze zal krijgen.
Het voordeel van optische beeldstabilisatie is dat de lens tijdens het maken van de foto stabiel gehouden wordt en bij softwarematige stabilisatie worden er achteraf trucjes toegepast om de bewegingen te verminderen. Apple zou van plan zijn om een 10-megapixelcamera met f/1.8-diafragma en een dunner lensfilter te gebruiken, die gevoeliger is voor licht.

NFC-Chip en draadloos opladen

Bij de laatste iPhones werd er vooraf veel geschreven over het wel of niet toevoegen van de nfc-chip, maar tot op heden heeft Apple hier nog niets mee gedaan, met de komst van de iPhone 6 lijkt hier verandering in te gaan komen. Apple zou namelijk een nfc-chip plaatsen in de nieuwe iPhone, de berichten die we de laatste dagen lezen zijn ook een stuk geloofwaardiger zo zou Apple al overeenkomsten hebben gesloten met Visa, MasterCard en American Express om de mobiele betaaldienst op te zetten. Ook zijn er al gesprekken gevoerd met restaurants en winkelketens om klanten mobiel te laten betalen met hun iPhone 6. Hoe makkelijk is dat, je rekent straks af met jouw smartphone, door alleen even je vinger op je Touch-ID te leggen om zo toestemming voor het te betalen bedrag te geven.

Draadloos opladen
Of het draadloos opladen ook al zal worden geïntroduceerd met de iPhone 6 dat is nog steeds de vraag, we lezen er wel veel over maar echt concreet zijn deze berichten nog niet. Er gaan zelfs geruchten dat het mogelijk moet worden om jouw iPhone straks op te laden door middel van zonne-energie maar dit lijkt ons nog toekomstmuziek.

Touch-ID

Touch-ID iPhone 6Apple introduceerde vorig jaar met de iPhone 5s de vingerafdrukscanner oftewel “Touch-ID”, deze technologie gaan we zeker terug zien op de iPhone 6 maar ook dit onderdeel schijnt weer verbeterd te zijn en er zullen meer toepassingen komen waarmee je Touch-ID kunt gebruiken.

HealthKit
HealthKit, Apple’s gezondheidsplatform waarop de data van verschillende apps, trackers en medische gagdets verzameld kunnen worden. Apple komt ook met een eigen gezondheidsapp genaamd Health, waar slaap- en bewegingsgedrag in wordt bijgehouden.

iPhone 6 en iOS 8

Gelijk met het uitkomen van de iPhone 6 zal ook het nieuwe iOS 8 beschikbaar komen, het zal overigens al geinstalleerd zijn op de iPhone 6 welke je koopt maar ook voor oudere iPhones is iOS 8 natuurlijk te installeren.

Wanneer kunnen we de iPhone 6 kopen ?

Je ziet genoeg redenen om de iPhone 6 te gaan kopen, maar wanneer kunnen wij dit doen in Nederland ? De lancering is op dinsdag 9 september om 19:00 uur Nederlandse tijd. Apple zal in een speciaal georganiseerd event de nieuwe iPhone aan het grote publiek voorstellen. De iPhone 6 zal dan op 12 september of 19 september in de winkels komen te liggen, echter in Nederland zal dit één week later zijn dan in bv de VS, Frankrijk, Engeland en Duitsland.

iPhone 6 reserveren
Vanaf 19 september is het wel al mogelijk om de iPhone 6 te reserveren.

De prijs van het instapmodel zal rond de €699,- zijn net als de iPhone 5s toen deze net in de winkels kwam te liggen.

Ga jij de iPhone 6 kopen ?

De goedkoopste iPhone abonnementen


Meer iPhone 6 nieuws

One Comment

  1. Avatar Peter schreef:

    Leuk artikel over de iPhone 6, er is mij weer een hoop duidelijk. En of ik de iPhone 6 ga kopen ? ja zeker !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *