Touch ID-vingerafdrukscanner iPhone 6 verbeterd

Touch ID-vingerafdrukscanner iPhone 6

De Touch ID-vingerafdrukscanner op de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus is verbeterd ten opzichte van de vingerafdrukscanner welke op de iPhone 5s zit. Dit heeft beveiligingsbedrijf Lookout laten weten, dit bedrijf kraakte vorig jaar de Touch ID-vingerafdrukscanner van de iPhone 5s met een nep-vingerafdruk. Ondanks dat de vingerafdrukscanner nog steeds gekraakt zou kunnen worden op de manier zoals dat mogelijk is met de iPhone 5s, scant de scanner van de iPhone 6 op een hogere resolutie waardoor deze preciezer de vingerafdruk vastlegt.

Doordat de Touch ID-vingerafdrukscanner van de iPhone 6 op een hogere resolutie scant, zal ook een correcte vingerafdruk beter gescand worden waardoor het minder snel voorkomt dat je vingerafdruk niet herkend wordt. De Touch-ID scanner is gevoeliger dan die van de iPhone 5s.

iPhone 6 kraken

Lookout geeft aan dat het kraken van de Touch ID-vingerafdrukscanner van de iPhone 6 een heel stuk gecompliceerder is dan van zijn voorganger. Apple heeft de Touch ID-vingerafdrukscanner ook niet voor niets verbeterd, Apple introduceerde met de iPhone 6 ook de betaaldienst Apple Pay waarbij het mogelijk is om met de iPhone 6, welke een NFC-chip heeft mobiel te betalen en om een betaling goed te keuren gebruik je de Touch ID-vingerafdrukscanner. Touch-ID zal dus veel vaker gebruikt gaan worden.

iPhone 6 bestellen in Nederland

iPhone 6 aanbiedingen

iPhone 6 abonnementen

Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *