NFC in iPhone 6 voorlopig alleen te gebruiken voor mobiel betalen

iPhone 6

Apple heeft in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus een NFC-chip geplaatst waarmee je mobiel kunt betalen, met deze chip is meer mogelijk dan alleen mobiel te betalen maar Apple heeft de NFC-chip in de iPhone 6 afgeschermd zodat de chip in eerste instantie alleen gebruikt kan worden om te betalen.

NFC-chip voorlopig alleen inzetbaar voor Apple Pay

iPhone-6-NFCHet zou ook mogelijk zijn om je draadloze speakers te koppelen aan je smartphone of je zou je huis ermee kunnen automatiseren maar Apple heeft de iPhone 6 (Plus) zo afgeschermd dat je alleen Pay-betalingen kunt uitvoeren. Apple zal ontwikkelaars geen toegang geven tot de NFC-chip om eigen toepassingen te ontwikkelen. Apple heeft dit tot nu toe ook gedaan met de vingerafdrukscanner (Touch-ID), hiermee is het pas vanaf iOS 8 mogelijk voor ontwikkelaars om apps zo te ontwikkelen dat er gebruik gemaakt kan worden van Touch-ID.

Apple loopt ook niet te koop met het feit dat de iPhone 6 een NFC-chip heeft, het enige wat Apple laat weten is dat het een belangrijk onderdeel is samen met Touch-ID om betalingen uit te voeren door middel van Apple Pay. NFC is voor veel meer toepassingen inzetbaar, je kunt hierbij denken aan apparaten met elkaar koppelen, bestanden uitwisselen of apps opstarten. In huis zou je je iPhone 6 langs een labeltje kunnen halen en de verwarming gaat aan, of je regelt de verlichting in je huis ermee en zo zijn er nog tal van toepassingen die mogelijk zijn met de NFC-chip.

Mogelijk dat Apple de NFC-chip wel open zet zodra de Apple Watch uitkomt, het zou straks mogelijk moeten zijn om met je Apple Watch je hotelkamer te openen, dus met de iPhone 6 zou dit ook mogelijk gemaakt moeten worden.

iPhone 6 abonnementen

Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *