iPhone 6 zonder saffierglas door productieproblemen

iPhone 6 zonder saffierglas

De laatste maanden was het ene bericht na het andere te lezen over de iPhone 6 en één eigenschap kwam daarin altijd wel terug, de iPhone 6 zou een scherm van saffierglas krijgen. Nu heeft de iPhone 6 veel vernieuwingen maar we moeten het zonder een scherm van saffierglas doen. En dat is best jammer aangezien één van de eigenschappen van saffierglas is dat het ontzettend sterk is.

Waarom geen saffierglas voor de iPhone 6 ?

Wall Street Forensics schijnt het antwoord op deze vraag te hebben. De reden voor het ontbreken van het saffierglas zou zijn dat Apple’s saffierfabrikant GT Advanced Technologies productieproblemen zou hebben. De fabriek had al vele saffierschermen geproduceerd maar het ging mis met de randen van het scherm, deze zouden niet goed afgewerkt zijn.

Enkele weken geleden waren er 25 procent minder schermen geproduceerd dan afhankelijk de bedoeling zou zijn geweest. Het aantal beschikbare schermen was zo laag dat Apple op het laatste moment heeft gekozen voor een glazen scherm voor de iPhone 6.

Apple heeft in de aanloop naar een nieuwe iPhone altijd wel productieproblemen maar het is nog niet voor gekomen dat Apple zo als ditmaal kiest voor een ander materiaal. Apple wil de iPhone 6-voorraden groot houden en dit had met het saffier dus uiteindelijk niet gelukt, vandaar de keuze voor een glazen scherm.

De door GT Advanced gefabriceerde saffierschermen welke de kwaliteitscheck zijn gepasseerd zullen nu gebruikt worden voor de Apple Watch welke ook op 9 september is aangekondigd en in 2015 in de winkels komt te liggen. Saffier doet qua hardheid bijna niet onder voor een diamant, het is dus een perfect materiaal om een krasbestendig scherm van te maken. Wellicht dat Apple met de volgende iPhone alsnog kiest voor een scherm van saffier.

We kunnen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus kopen vanaf 26 september in Nederland en België voor de prijs van 699 euro.

iPhone 6 abonnementen

Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *