iPhone 6 Plus batterij dubbel zo groot als van de iPhone 5s

De iPhone 6 Plus is nog maar net in de voorverkoop en het reparatiebedrijf iFixit heeft al een exemplaar uit elkaar gehaald. Het blijkt dat de iPhone 6 Plus van binnen veel overeenkomsten vertoond met de iPhone 5s, maar alles is wel een beetje groter in de iPhone 6 Plus. Het interne geheugen is inderdaad 1GB RAM groot zoals we enkele weken geleden al schreven, een andere ontdekking is de accu deze is dubbel zo groot als de accu van de iPhone 5s.

Er zijn verder geen opvallende dingen te ontdekken, de iPhone 6 Plus is makkelijker uit elkaar te halen dan de iPhone 5s aangezien daar nog een kabeltje van de Touch ID-sensor naar de Lightning-poort liep. De batterij van de iPhone 6 Plus is 2915 mAH (3,82 Volt) groot en dat is dubbel zoveel als de accu van de iPhone 5s deze is namelijk 1560 mAh. De iPhone 6 met het 4,7-inch scherm heeft een 1810 mAh-batterij.

De Japanse website Macotakara heeft inmiddels de 4,7-inch iPhone 6 uit elkaar gehaald en hier van een video gemaakt waarin te zien is dat Apple wel wat concessies heeft moeten doen om alles in de dunne iPhone te kunnen plaatsen. Wat verder opvalt is dat de batterij nu aan het aluminium chassis vast zit met plakstrips. Bij andere iPhones zaten de batterijen niet vastgeplakt.

iPhone 6 abonnementen

Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *