iPhone 6 met 5,5-inch scherm gaat mogelijk iPhone 6 Plus heten

iPhone 6

iPhone 6 Plus

Morgen zal de iPhone 6 worden gelanceerd, maar hoe zal Apple de twee toestellen gaan noemen ? We hebben de naam iPhone 6L al vele keren voorbij zien komen en ook iPhone Air kwam voorbij, vanavond dook daar ineens de naam iPhone 6 Plus op. Volgens de Japanse site Macotakara is de officiĆ«le naam van de grotere smartphone “iPhone 6 Plus”. En het model met het 4,7-inch scherm zal gewoon iPhone 6 gaan heten.

Al klinkt de naam nog wat vreemd, Macotakara heeft het vaak wel bij het rechte eind als het gaat om voorspellingen, zo wisten ze vorig jaar al voor de lancering te melden hoe de iPhone 5c en de iPhone 5s zouden gaan heten. De naam “iPhone 6” zal in ieder geval gebruikt gaan worden aangezien er een 4,7-inch iPhone gelekt is met deze naam. Volgens de Japanse site zullen allebei de iPhones in dezelfde kleuren en opslagcapaciteiten verkocht gaan worden als de iPhone 5s, maar er zal vrijwel zeker ook een 128GB-toestel aan worden toegevoegd. De naam iPhone Plus (of iPhone+) is al eens eerder voorbij gekomen in januari 2013. Deze naam werd destijds fout vertaald dit leverde de naam iPhone Math op. Het bleek toen om een gerucht te gaan.

19 september gaan beide toestellen in de verkoop

Vanuit Frankrijk kwam het bericht vandaag naar buiten dat zowel de 4,7-inch iPhone 6 als het 5,5-inch model vanaf 19 september te koop zijn. Als we naar voorgaande eerste-iPhone-verkoop dagen kijken dan ligt 19 september ook wel voor de hand. Verschillende partners van Apple hebben deze datum al meerdere keren bevestigd. Aangezien Apple de verkoop van iPhones meestal op de tweede vrijdag na de aankondiging begint, zou dit jaar 19 september de datum zijn waarop je de iPhone 6 kopen kunt.

Morgen om 19:00 uur zal Apple alles bekend maken over de iPhone 6, dus dan komt er eindelijk een einde aan alle geruchten omtrent de nieuwe iPhone, mogelijk komen we dan ook meer te weten over de iWatch.

De goedkoopste iPhone abonnementen


Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *