iPhone 6 en iPhone 6 Plus…wat is er nieuw ?

iPhone 6 en iPhone 6 Plus…wat is er nieuw ?

Gisteren heeft Apple de twee nieuwe iPhones gepresenteerd, te weten de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Voor dat je de iPhone 6 kopen gaat wil je natuurlijk weten wat er nu vernieuwd is aan de iPhone… Lees dit artikel en je zult het weten….

De iPhone 6 is groter

iPhone 6Iets wat we eigenlijk al verwachten was dat de iPhone 6 een stuk groter zou gaan worden dan de voorgaande modellen, en dat is ook uitgekomen, de iPhone 5s heeft een 4-inch display en de kleinste iPhone 6 heeft een display van 4,7-inch en dan is er ook nog de grotere iPhone 6 Plus welke een display heeft van 5,5-inch. Apple heeft dus duidelijk geluisterd naar de roep om een groter display.

De iPhone 6 met het 4-inch scherm is overigens niet heel veel groter dan de iPhone 5s, maar de iPhone 6 Plus is natuurlijk wel een behoorlijk grote smartphone. Allebei de nieuwe iPhones hebben een Retina HD-scherm gekregen en dit geeft een haarscherp beeld. De iPhone 6 heeft een resolutie van 1334 x 750 pixels, dit zijn 326 pixels per inch, dit is een grote verbetering ten opzichte van de iPhone 5s. De iPhone 6 heeft 38 procent meer pixels dan zijn voorganger. De iPhone 6 Plus met het 5,5-inch scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een pixeldichtheid van 401 ppi.

De iPhone 6 is dunner

Apple heeft ook het design van de iPhone 6 aangepast zo is deze nieuwe iPhone ronder dan de iPhone 5s en ook is de iPhone 6 weer iets dunner, de iPhone 6 is 6,9 millimeter dik en de iPhone 6 Plus 7,1mm. De iPhone 6 zal in drie kleuren verkrijgbaar zijn: zilver, goud en spacegrijs. Aan de achterkant van de iPhone 6 zie je twee dikke lijnen deze markeren de onderbrekingen voor de antenne.

Model iPhone 6 iPhone 6 Plus
Afmetingen 13,8×6,7cm 15,8×7,7cm
Dikte en gewicht 6,9mm, 129g 7,1mm, 172g
Schermafmeting 4,7-inch 5,5-inch
Resolutie in pixels 1334×750 (326 ppi) 1920×1080 (401 ppi)
Opslagcapaciteit 16/64/128GB 16/64/128GB
Prijs 699/799/899 euro 799/899/999 euro

NFC-chip en Apple Pay

De iPhone 6 gaat gebruik maken van het nieuwe betaalplatform van Apple (Apple Pay), dit platform zou je portemonnee op de duur moeten gaan vervangen. Om je draadloze betalingen te laten doen maakt het betaalsysteem gebruik van de ingebouwde NFC-chip en de vingerafdrukscanner. Secure Element dit is een nieuwe chip, moet er voor zorgen dat je betalingen veilig uitgevoerd worden.

De camera

De iPhone 6 heeft een 8 megapixelcamera met een nieuwe sensor en een verbeterde true-tone flitser. Panoramafoto’s kan je maken in 43 megapixels en er wordt gebruik gemaakt van Focus Pixels waardoor de autofocus ongeveer twee keer zo snel is. De iPhone 6 Plus heeft nog een paar functies die de iPhone 6 niet heeft. Zo is er een optische beeldstabilisatie toegevoegd, hiermee is het mogelijk om zonder trillingen scherp te filmen en foto’s te maken.
iphone-6-camera

De processor van de iPhone 6

iphone-6-processorDe iPhone 6 is weer sneller dan zijn voorganger dankzij de 64-bit A8-chip, we moeten rekenen op een verbetering qua snelheid van 20 procent. De iPhone 5s heeft al een motion-coprocessor en de iPhone 6 heeft deze ook maar je raad het al, ook deze is weer verbeterd en heet nu de M8-chip. Deze chip kan de bewegingen van de iPhone 6-gebruiker bijhouden, dus er wordt bijgehouden of er gelopen of gefietst wordt maar ook kan deze chip het verschil in hoogte en snelheid registreren. Deze chip zal ook ingezet worden met de Gezondheid-app welke aanwezig zal zijn in iOS 8.

Accuduur van de iPhone 6

De accuduur is altijd een veel besproken onderdeel van de iPhone, het is natuurlijk wel weer de bedoeling dat deze langer mee zal gaan dan de voorgaande iPhone. Beide iPhones hebben verschillende accugroottes, hoe veel mAh de accu’s hebben dat is niet bekend gemaakt. Maar je kunt ongeveer 14 uur bellen en de iPhone 6 zal tien dagen standby blijven, 10 uur browsen op 3G-internet en 11 uur op wifi.

De accu van de iPhone 6 Plus is groter dan van het goedkopere model, met de accu kun je 80 uur muziek luisteren, 14 uur video’s kijken en 12 uur browsen via 3G.
iphone-6-batterij

De goedkoopste iPhone abonnementen

iPhone 6 abonnementen

Meer iPhone 6 nieuws

One Comment

  1. Avatar manu schreef:

    Is de 6 nu ook waterdicht en heeft ie een scherm van saphierglas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *