iPhone 6 en iPhone 6 Plus 10 miljoen keer over de toonbank

iPhone 6

iPhone 6 en iPhone 6 Plus 10 miljoen keer verkocht

De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn in het openingsweekend 10 miljoen keer verkocht, dit heeft Apple bekend gemaakt. Het aantal van 10 miljoen exemplaren is inclusief de 4 miljoen reserveringen welke de eerste 24 uur gedaan zijn en meteen voor een verkooprecord zorgde. De iPhone 6 Plus is door deze enorme belangstelling voor de nieuwe iPhone al helemaal uitverkocht.

iPhone 6 kopen vanaf 26 september

iPhone 6Vorig jaar toen de iPhone 5c en de iPhone 5s gelanceerd werden gingen er nog 9 miljoen stuks over de toonbank in de eerste 3 dagen, destijds hoorde ook China bij de eerste release en dat is nu niet het geval. De nu behaalde verkoopcijfers komen uit de landen Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Australië. Aanstaande vrijdag 26 september zullen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus ook in de volgende landen verkocht gaan worden: Denemarken, Finland, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, het eiland Man, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Qatar, Rusland, Saoedi-Arabië, Spanje, Taiwan, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland.

Bij de reeds bekend gemaakt verkoopcijfers is geen onderscheid gemaakt tussen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus, maar inmiddels weten we wel dat de iPhone 6 een stuk populairder is dan de grotere iPhone 6 Plus. Al doet het feit dat de iPhone 6 Plus al is uitverkocht anders vermoeden, dit komt doordat er minder iPhone 6 Plus exemplaren geproduceerd worden. Foxconn produceert 400.000 iPhone 6 telefoons per dag en zo’n 140 duizend iPhone 6 Plus modellen.

Als Apple de kwartaalcijfers bekend maakt dan zullen we ook zien hoeveel exemplaren er ongeveer in de bovenstaande landen verkocht zijn in de eerste dagen na de lancering. Aan de vele pre-orders te zien weten we al dat ook in Nederland de iPhone 6 (Plus) een succes gaat worden. Als je al een pre-order wilt plaatsen dan kan dit bij één van de onderstaande providers.

iPhone 6 kopen in Nederland

iPhone 6 aanbiedingen

iPhone 6 abonnementen

Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *