Apple werkt met Visa, MasterCard en American Express aan betaalsysteem

iPhone 6

Apple is druk bezig een iPhone-betaalsysteem te ontwikkelen welke al geïntroduceerd gaat worden gelijktijdig met de iPhone 6 en iOS 8. Er zijn al overeenkomsten met creditcardbedrijven Visa, MasterCard en American Express gesloten. Voor het betaalsysteem is NFC nodig en dit maakt het mogelijk om straks met je iPhone 6 in winkels te betalen.

Dat er een mobiele portemonnee zat aan te komen daar werd al langer over gesproken maar dat het al gelijktijdig met de iPhone 6 geïntroduceerd gaat worden dat is toch wel verrassend. Met Passbook en de Touch ID-vingersensor had Apple al de nodige voorbereidingen getroffen om het mobiel betalen mogelijk te maken, voor de authenticatie maakt het systeem namelijk gebruik van Touch-ID.

Verschillende topmensen van Apple hebben al gesprekken gevoerd met grote winkelketens en aanbieders van betaaloplossingen. De iPhone 6 zal straks dus jouw mobiele portemonnee gaan worden. Voor kleine bedragen reken je straks contactloos af en voor de grotere bedragen gebeurt dat via je vingerafdruk en Touch ID, zo geef je toestemming voor een betaling.

De goedkoopste iPhone abonnementen


Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *