Tekort aan saffierglas heeft geen invloed op iPhone 6 verkoop

iphone-6-scherm

Saffierglas iPhone 6

Het tekort aan saffier zal volgens Wall Street-analist van J.P. Morgan geen invloed hebben op de verkoop van de iPhone 6. Inmiddels weten we dat Apple een tekort heeft aan saffier, eerder schreven we al dat dit mogelijk een probleem zou kunnen opleveren. Zeker de 5,5-inch uitvoering van de iPhone 6 zou hier door slechter en later leverbaar zijn, maar nu blijkt dit dus gelukkig mee te vallen.

Apple heeft flink geïnvesteerd om aan de grote vraag van de iPhone 6 te kunnen voldoen, zo zou er 500 miljoen euro zijn geïnvesteerd in de ovens waar het saffier mee wordt gemaakt. Er is natuurlijk alles aan gelegen om de voorraad van de iPhone 6 op peil te houden. De iPhone 6 zou in september al de winkels moeten liggen en dat betekent dat de grote verkoop in het laatste kwartaal waar de belangrijke feestmaand december in valt goed op gang zal komen.

Eerdere geruchten lieten ons ook al weten dat er problemen met de achtergrondverlichting zouden zijn en de iPhone 6L daar door sterk vertraagd zou zijn, ook dit gerucht blijkt dus nu niet te kloppen.

Apple is overgestapt op het krasbestendige en sterke materiaal saffier om het display van te vervaardigen, dit is één van de vernieuwingen aan de iPhone 6, verder zal de camera verbeterd worden, krijgt de iPhone 6 een snellere processor welke minder energie verbruikt, zal de M7-chip worden vervangen door de M8-chip en de iPhone 6 zal in twee formaten worden uitgebracht namelijk in een 4,7-inch en een 5,5-inch formaat.

Op 9 september zal Apple tijdens een iPhone-event de nieuwste iPhone gaan presenteren, pas dan weten we wat deze nieuwe smartphone van Apple precies zal brengen.

De goedkoopste iPhone abonnementen


Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *