Prijs iPhone 6 hoger door saffierglas

iPhone 6

Prijs iPhone 6

De prijs voor de iPhone 6 zal hoger zijn dan de prijs van de huidige iPhone’s dit komt door het saffierglas. De high-end modellen van de 4,7-inch en 5,5-inch iPhone 6 zullen worden uitgerust met saffierglas en dit zal de prijs opdrijven. Niet alle modellen zullen met saffierglas worden uitgerust zoals eerder werd beweerd, dit gebeurt alleen met de uitgebreidere modellen zoals bij de 64GB uitvoering.

De reden dat niet alle modellen worden uitgerust met dit sterkere glas wat bijzonder krasbestendig is, is dat saffier behoorlijk schaars blijkt te zijn. Als Apple wel zou besluiten om alle modellen te voorzien van saffier dan zouden er productieproblemen ontstaan en dit wil Apple met de iPhone 6 nu juist voorkomen.

Apple laat het saffier produceren door GT Advanced in Arizona, hiervoor is een speciale fabriek gebouwd. De investering om deze fabriek te bouwen was 500 miljoen euro, dit hoge bedrag was nodig om genoeg ovens te installeren om het saffier te kunnen produceren. Waarschijnlijk zal Apple het saffier niet alleen voor de iPhone 6 gaan gebruiken maar ook voor de iWatch welke later dit jaar ook in de winkels zou moeten liggen.

Als de fabriek eenmaal op volle toeren draait dan is er genoeg saffier voorradig om ook de goedkopere modellen te voorzien van saffierglas. Wat precies de prijs van de iPhone 6 zal worden is op het ogenblik nog niet bekend. Op 9 september zal Apple de iPhone 6 presenteren en dan zullen de specificaties en de prijs natuurlijk ook bekend gemaakt gaan worden.

De goedkoopste iPhone abonnementen


Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *