Nederlands bedrijf maakt NFC-chip voor iPhone 6

iPhone 6 gebogen scherm

NFC-chip in iPhone 6

Het Nederlandse bedrijf NXP werkt voor Apple aan de NFC-chip welke mogelijk gebruikt gaat worden in de iPhone 6. Met een NFC-chip in een smartphone is het mogelijk om draadloze betalingen uit te voeren. Afgelopen woensdag schreven wij al over de NFC-chip welke op een gelekte foto zichtbaar is. De PN65-chip van NXP werd op een logic board herkend, deze chip is ook in een aantal Android-smartphones gemonteerd.

The Financial Times weet nu te melden dat Apple zou samenwerken met een wereldspeler op het gebied voor het produceren van chips met de naam NXP, dit bedrijf is ontstaan vanuit Philips. De samenwerking tussen NXP en Apple dateert al vanaf 2010, maar eerder was het kennelijk technisch nog niet haalbaar om NFC toe te voegen aan de iPhone.

Inmiddels lezen we steeds meer over het feit dat Apple NFC zou gaan gebruiken voor de iPhone 6, met voorgaande iPhones was dit ook wel het geval maar de geruchten zijn nu een stuk geloofwaardiger. Apple zou al een overeenkomst hebben gesloten met de grootste mobiele betaaldienst China UnionPay, hierin staat vermeld dat Apple en China UnionPay NFC-betalingen bij talloze winkels mogelijk willen maken.

De goedkoopste iPhone abonnementen


Meer iPhone 6 nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *